Chansa och vinn

I flera spel är detta det enda du kan göra för att vinna, chansa helt enkelt. Detta gäller till exempel spel som Lotto, Keno, Bingo och en hel del andra. Det är enbart en chansning som gäller för att kunna vara med och tävla om att vinna pengar.

När man spelar på Lotto och Keno gäller det ju att välja ut de nummer som man tror ska dras i vinstdragningen. Det finns inga möjligheter till fusk och det går verkligen inte att räkna ut vilka nummer som ska dras så att vinna blir en ren lyckochans. Dragningarna sker slumpmässigt med maskiner som arbetar efter matematiskt uträknad slumpmässighet och om man inte vet exakt hur maskinen fungerar, hur många dragningar som skett etc. så kommer man aldrig att kunna räkna ut hur det går.

När man spelar Bingo så köper man brickor med olika slumpmässigt utvalda nummer på och inte heller där går det att räkna ut vilka nummer som kommer att dras, om det är du som köpt den vinnande brickan eller inte. Visst här kan man som i alla lotterier köpa så många brickor som möjligt för att öka sannolikheten för att vinna men det är ändå en lyckochans som ska till.

Spelar man på enarmade banditer på ett casino är det även där slumpen, turen ja kalla det vad du vill, som bestämmer om du vinner eller inte. Och för att vinna en stor jackpott på dessa krävs det verkligen att man träffar en lyckochans.