TV-programmet

Tv-programmet Lyckochansen var ett tävlingsprogram som sändes under dagtid på tv3 och tv6, innan sändes det även på ZTV.

Det var ett program där tittarna kunde ringa in på ett betalnummer och vinna pengar på att gissa ord. Det kostade 9.90 att ringa och man kunde vinna ca 30 000 kronor om man hade tur. Det fungerade så att en programledare satt med en tavla i en studio och sände i direktsändning. Man erbjöd två olika tävlingar i programmen, en där man skulle gissa vilket ord som dolde sig bakom en massa omkastade bokstäver. En där man fick en kategori och ett antal bokstäver och sedan skulle gissa vilket ord det skulle vara.

Kategorierna i den andra tävlingen kunde var olika saker men ett exempel är ”går att äta” eller ”finns på zoo”. Om man hade turen att ringa in och gissa rätt, man skulle naturligtvis först ha turen att komma fram i telefonväxeln och det var många som ringde eftersom att det var ganska enkelt. Men om man kom fram och gissade rätt så kunde man vinna ett fast pris som låg på mellan 1000 och 10 000 kronor eller så gick man vidare och fick spela ett så kallat pengaspel. Där fanns en liten garanterad vinst men man hade möjlighet att vinna så mycket som 30 000 kronor eller mer. Alltså en riktig lyckochans.

Mellan folks gissningar så brukade programledaren höja vinstsumman om många gissat fel. Programmet upphörde att sändas i tv år 2007.